Accidentals by Dakota Cassidy

vineri, 18 aprilie 2014

Emily the Strange

Emily the Strange sau cum este denumita in serialul  Japonez Yamato Nadeshiko Shichi Henge ca "BuSunako" (the ugly Sunako) m-a captivat complet cu simtul umorului, misterul si aventura ce pandeste la tot pasul.
 
Pot spune cu siguranta ca aceasta carte nu are legatura cu jurnalul unui pusti sau cel al unei pustoaice, acest volum e mult mai maret, mai uimitor, mai intrigant si captivant cu un mesaj puternic transmis tuturor cititorilor, cine intelege acest mesaj atunci se poate considera foarte norocos ca a avut ocazia sa o intalneasca pe Emily. Schitele din jurnal sunt uimitoare, reprezentand ce intalneste ea si vrea sa imparta cu noi in cel mai mic detaliu ca un adevarat jurnal.

 Volumul este plin de surprize iar aceasta fata de numai 13 ani cu amnezie si urmata de cateva pisici negre si loiale se transforma intr-un adevarat detectiv in cautarea amintirilor si rezolvarii misterului ce sta la baza orasului Blackrock, cafenelei El Dungeon sau cum o cunoasteti "La Carcera" si al lui Raven "Corbul" ce era suspectata de crima de micuta noastra eroina inainte de a afla adevarul despre tot ce o inconjoara, despre misiunea ei in acel loc, de persoane si de micuta Molly care desi este un personaj secundar in toata povestea ramane la fel de importanta, fata pare a fi o varianta mai vioaie a eroinei noastre.

Emily nu este o ciudata ci o fata exceptionala si diferita in cel mai bun sens al cuvantului, inteligenta si curajoasa, nu se da in laturi de la nimic indiferent de situatie. Cartea se modeleaza exceptional dupa varsta cititorului, fiecare persoana o poate interpreta in felul sau unic si propriu insa cine nu are puterea de a o intelege atunci  inseamna ca pur si simplu nu se potrivea pentru acest volum. Cartea iti deschide mintea spre noi orizonturi, spre imaginatia si creativitatea ce nimeni nu ti-o poate fura si cel mai important dintre toate este mesajul ascuns printre randuri si anume ca toti suntem diferiti unul fata de celalalt dar nu trebuie sa ne temem de asta, sa luptam pentru a fi liberi si independenti, sa fim mandrii pentru ceea ce suntem. Emo, Goth, antisociali, toate acestea sunt niste etichete ce ne sunt lipite de frunte de nenumarate persoane ce pot doar sa critice din motive inutile. Chiar daca suntem diferiti, suntem mai buni iar noi stim asta si suntem mandrii ca putem face o diferenta, ca ne putem arata superioritatea fata de persoanele incuiate in mica lor cutie de chibrituri.

Acest review facut de mine v-a putea fi gasit impreuna cu cartea pe facebook sau pe libraria online preferata de noi toti Libris la un pret de vis cu transport gratuit. 
 http://www.libris.ro/AfiseazaProdus.jsp?pr_id=362051

Un comentariu:

  1. Uimitor si chiar ai perfecta dreptate in legatura cu tot si eu chiar am inteles mesajul cartii

    RăspundețiȘtergere

Accidentals by Dakota Cassidy